tirsdag 27. november 2007

Politiet har dratt sin vei og vi kan igjen bevege oss utenfor huset

Livet i gatene virker igjen normalt ut, kun lukten og spor etter brente bildekk kan vitne om opptoyene. Utsikten over de nedbrente husene sier ogsaa sitt, men lydene er igjen normale, bjeffing, tuting og folk som sitter og prater rolig sammen under siestaen.

Vi fikk i dag tilatelse til aa gaa utendoers igjen og har derfor vert paa jobb som normalt. Barnehjemsbarna var glade for aa se oss igjen, men ogsaa der har de merket opptoyene. Ettersom politiet har flyktet fra byen, har fangene i fengselet sett sitt snitt til aa roemme. Dette faar foelger for barna da enkelte av barna har foreldre som sitter inne og soner langa straffer. Barna maatte holdes innendoers i frykt for at foreldrene skulle finne barnehjemmet og ta med seg enkelte av barna.

Men livet begynner aa komme tilbake til normalen og vi har endelig faatt mat i kjoeleskapet og kan bevege oss fritt i gatene igjen her i Sucre. Politifritt og lovloest. I morgen og neste dag er det igjen streik i byen, noe vi allerede har opplevd flere ganger foer, saa i forhold til den siste ukas opptoyer er dette normalt.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=186775
Link til VGs nyhetsopplysninger fra Sucre, Bolivia

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja her i Norge har vi vel greit med mat i køeleskapet og skulle det svikte der er det kort vei til butikken. Tror forresten jeg skal stikke bortom en tur og kjøpe noe ribbe, det er jo namnam også før jul. Og opptøyer har det vært heller lite av her i området, men vi kunne kanskje finne et par bildekk å tenne på i sympati?

Nåja, håper i alle fall at ting normaliserer seg og at livet går videre der nede, og velkommen tilbake til toppen av kloden en gang!

ROLF